5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Mads Hansen verbaasd de langbaan jeugd in Vechta

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 14 september 2015 om 17:29 Geplaatst op 14.09.2015 om 17:29

Denemarken en langbaan racen, een combinatie die we niet vaak zien. Toch was het afgelopen zaterdag de Deen Mads Hansen die de 250cc Longtrack Youth Gold Trophy op zijn naam schreef. De zeer getalenteerde Hansen, ondersteund door oude rot Matten Kroger, werd tweede tijdens de speedway variant van dit kampioenschap en reed tijdens beide wedstrijden zijn debuut op de 250cc machine. In Denemarken zijn ze dit jaar pas actief met de 250cc klasse begonnen.

In totaal kwamen er maarliefst 20 deelnemers af op deze langbaan jeugd wedstrijd, en ook goed om te zien was dat de jeugd flink word ondersteund door de ervaren senioren rijders en oudgedienden. Zo waren onderandere Robert Barth, Theo Pijper en Richard Hall druk doende met de toekomstige GP rijders. Er moet wat gebeuren in de langbaan sport, en we lijken inmiddels op de goede weg te zitten qua jeugd rijders.

Na de 16 heats werd de top 10 verdeeld over twee halve finale waarna de punten gewoon doortelden. De vijf rijders met de meeste punten kwamen daarna nogmaals uit in een allesbeslissende finale heat waar alle punten weer op nul gingen. In deze finale zagen we vijf verschillende landen aan de start. Dave Meijerink was de beste Nederlandse deelnemer in Vechta en wist zich mede door een heatoverwinning en een aantal tweede plekken te kwalificeren voor de finale race.

'Helaas' voor Meijerink kwam hij niet verder dan een laatste plek in de finale wat resulteerde in een vijfde plek in de uitslag. Een top prestatie voor het talent ut Schuinesloot die aanvankelijk slechts hoopte op een top 10 klassering. Meijerink begon zijn dag overigens nogal bijzonder toen zijn pak werd afgekeurd. De FIM weet het de rijders flink lastig te maken, en race-pakken die aleen maar uit nylon bestaan zijn niet veilig genoeg. Gelukkig stond landgenoot Dirk Fabriek klaar met een reserve pak die Meijerink mocht gebruiken voor de wedstrijd.

De wedstrijd werd zoals gezegd gewonnen door Hansen, de tweede plek ging naar Gaetan Stella. De kleine Fransman was de gehele dag onverslaanbaar op de keiharde piste van Vechta maar moest zich in de finale toch overgeven aan de snelle Deen. Niels Oliver Wessel wist na mindere starts zich net als tijdens de heats weer naar voren te knokken en behaalde nog net de derde plek. Dit ging ten koste van de Poolse rijder Igor Kopec-Sobczynski die hierdoor net naast het podium greep.

De op het allerlaast moment opgeroepen Mika Meijer werd na een prima wedstrijd uiteindelijk als negende geklasseerd, en wist nog een mooie heatoverwinning te pakken tijdens zijn derde heat. De voor Duitsland startende Darrel de Vries miste net de halve finales nadat hij in zijn eerste heat dure punten verspeelde door een crash. De Vries lag op een tweede plek achter Meijerink tot hij de controle verloor en naar een enkeltje gravel bodem werd verwezen, gelukkig liep alles goed af en kon hij de wedstrijd vervolgen.

De volledige uitslag is terug te lezen via onze LIVE uitslagen pagina.