Jurica Pavlic wint sensationeel de Gouden Helm van Pardubice

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 21 september 2015 om 18:25 Geplaatst op 21.09.2015 om 18:25

Afgelopen weekend was het alweer tijd voor het speedway weekend van het jaar in Pardubice. Drie dagen wedstrijden met als afsluiter op de zondag de 'Zlata Prilba' wedstrijd met maarliefst 36 rijders aan de start. Dit prestige evenement is een must voor zowel de rijders als de fans met vele spannende wedstrijden. Ook word op de brede baan van Pardubice met zes rijders in de heat gereden.

De wedstrijd start met een kwalificatie ronde waar de eerste 24 rijders zich moeten bewijzen voor de eerste ronde waar 12 rijders al geplaatst zijn. De club had flink z'n best gedaan om vele top rijders te contracteren. Zo stonden meerdere GP rijders aan het startlint, waaronder Niels Kristian Iversen, Troy Batchelor en Matej Zagar.

Na de eerste ronde gaat de wedstrijd verder met twee halve finale rondes met daarna een kleine finale en een grote finale. In de grote finale startten de beste zes rijders uit de halve finales, in de kleine finale vanzelfsprekend de overige zes rijders. De pechvogel van de dag was onbetwist Patryk Dudek. De Pool was de gehele middag al onverslaanbaar, en ook in de finale had hij een flinke voorsprong. In de laatste ronde ging het echter mis toen z'n ketting brak en zijn kansen over waren.

De overwinning ging hierdoor verassend naar de zeer sterk rijdende Jurica Pavlic. De Kroaat was niet heel opvallend tijdens zijn heats maar in de finale lag hij verzekerd op een tweede plek, tot dat Dudek uitviel en Pavlic de Gouden Helm in ontvangst moch nemen. De tweede plek ging naar Troy Batchelor en oud GP rijder Martin Smolinski ging als derde naar het podium. Tussen beide heren werd flink geknokt voor de posities, uiteindeiljk was de Australier de betere van de twee.

Uitslag grote finale: 1. Pavlic, 2. Batchelor, 3. Smolinski, 4. Jonsson, 5. Dudek, 6. Zagar (uitval).

Uitslag kleine finale: 1. Iversen, 2. Kildemand, 3. Tungate, 4. Harris, 5. Holub, 6. Kasprzak (uitval).