Fotoreport: GP Challenge Cup in Broadford

Nieuwsbericht Geplaatst op zondag 25 oktober 2015 om 10:08 Geplaatst op 25.10.2015 om 10:08

Op de dag na de Speedway Grand Prix in Melbourne stond een clubwedstrijd in Broadford op de agenda. Dit kleine plaatsje, op een uurtje rijden ten noorden van Melbourne, is een heus complex gebouwd met meerdere motorsport banen. Vanwege de GP hebben ze slim besloten om een speedway wedstrijd op de dag er na te organiseren.

De wedstrijd zelf kende een zeer vriendelijke sfeer, en er werd gestreden in drie verschillende klassen. Uiteraard stond de 500cc klasse op het programma, met daarbij ook de 250cc en de altijd spectaculaire 1000cc zijspannen. De zijspannen kwamen goed terrecht op deze speedway baan want het ging er hard aan toe met close racing.

In een kleine drie uur tijd werden een dikke 30 heats afgewerkt. De heats gaan er iets anders aan toe als bij ons, want in alle klassen gingen de heats over drie rondes. De finales werden overigens wel gewoon over vier rondes gehouden. Daarnaast vind de club het belangrijk dat alle rijders faire kansen hebben tijdens de heats, mochten ze dus hun start verprutsen dan word er gewoon overnieuw gestart.

Zie hieronder voor een selectie foto's van een gezellig middag racen in het zuiden van Australië.