Polen wint het WK Speedway voor Junioren Teams in Mildura

Nieuwsbericht Geplaatst op zaterdag 31 oktober 2015 om 14:39 Geplaatst op 31.10.2015 om 14:39

Op Olympic Park van Mildura heeft het Poolse team het WK Speedway voor Junioren Teams gewonnen. De Polen waren al de grote favoriet en lieten tijdens de wedstrijd er geen gras over groeien. De meeste heatoverwinningen gingen naar de Polen en zowel Piotr Pawlicki en Bartosz Zmarzlik bleven ongeslagen. Beide knapen zien we volgend jaar overigens ook tijdens de Speedway GP's.

De wedstrijd zelf kende een vrij moeilijke start doordat ze iets te ijverig met de baan aan het knooien waren geweest. Hierdoor was vooral de eerste bocht een probleem, en zagen we tijdens de eerste heats een flink aantal crashes. Ook de Pool Pawel Przedpelski werd hier slachtoffer van waardoor het aantal Poolse heatoverwinningen op een rij tijdelijk werd gepauzeerd.

Tijdens de opvolgende 16 heats wist de Poolse brigade slechts vier keer niet maximaal te scoren. In heat 18 werd het klusje nog even formeel geklaard doordat Zmarzlik de heat won en Polen niet meer in te halen was. Het team van Denemarken wist als enige toch nog enigsinds in de buurt te komen, en werd met 11 punten achterstand netjes tweede.

De Denen moesten het na de 11de heat met drie man doen nadat Anders Thomsen uitviel na een crash. Gelukkig maakt hij het goed, maar kon vanwege een hersenschudding niet meer starten. Gelukkig voor Denemarken mag tijdens dit kampioenschap wel een rijder vervangen worden, en konden Mikkel Bech en z'n landgenoot Nikolaj B. Jacobsen nog wat puntjes toevoegen aan het teamtotaal.

Het thuis team, Australie, had wellicht wat meer verwacht van de wedstrijd. De rijders hebben helaas hun thuisvoordeel niet kunnen benutten en gingen als derde naar het podium met 29 punten. Nick Morris wist als enigste in de dubbele cijfers te scoren nadat hij zijn wedstrijd met een crash begon. Morris was ook als eerste de Polen de baas nadat hij met een joker zes punten scoorde.

Onze Duitse vrienden hadden een zware avond, en zoals verwacht zat er niet meer in dan een laatste plek. Toch wisten ze aardig mee te komen en hier en daar een paar puntjes mee te snoepen. Aanstaande maandag staat het volledig team, inclusief Kai Huckenbeck, aan de start tijdens de Phil Crump Trophy. Hopelijk kunnen ze hun opgedane ervaring van vanavond omzetten in een beter resultaat.

De volledige uitslag is terug te lezen via onze LIVE UITSLAGEN pagina.