Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
zondag 20 september 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 20 december 2015 om 15:15

Freital - In Freital is gisteravond de Drift on Ice serie van 2015/2016 van start gegaan. Dit kampioenschap kenden we eerder als de 'Speedway on Ice' serie waarbij de ijshockey hallen in de Dresden regio worden omgetoverd in een speedway spektakel. Dit seizoen staan er drie wedstrijden op de agenda, naast de eerste race in Freital zijn er ook wedstrijden in Jonsdorf en Dresden.

Aan de start staan natuurlijk de 500cc kanonnen, maar ook de 50cc jeugd en de Simson klasse draaien hun rondes op het gladde ijs. De wedstrijd zelf werd na de openingsshow in een hoog tempo afgewerkt. Door de korte baan worden de heats in een rap tempo afgewerkt, geen pauzes of ander onnodig oponthoud, gewoon racen! De 500cc klasse kende negen rijders, waarbij we telkens drie rijders in de baan zien.

Onder deze rijders zagen we Buddy Prijs als enigste Nederlandse rijder. Prijs werd even geleden gevraagd om te komen rijden, en na enkele blikken op de Youtube gaf het team hun toezegging om de drie wedstrijden te rijden. Voor Prijs is het rijden op het ijs geen dagelijkse kost en was het even wennen. Vooral de starts zijn erg lastig, maar tijdens zijn vierde en tevens laatste heat had hij na een motorische aanpassing het trucje onder de knie.

Helaas voor Prijs ging het na een flitsende start bijna fout toen in aanraking kwam met de boarding, hierdoor viel hij terug naar een laatste plek. In totaal wist Prijs 1 puntje te scoren en werd hiermee laatste in de uitslag. De wedstrijd werd gewonnen door de ijshockey-baan routinier Ronny Weiss die naast het rijden nog tal van andere functies op de wedstrijd dag had. Weiss organiseert namelijk samen met zijn team 'Eis-Drifters Meißen' het kampioenschap.

De volledige uitslag is terug te lezen op onze LIVE uitslagen pagina.