Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
zondag 20 september 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 1 januari 2016 om 08:00

Shadrinsk - Nadat het Russisch ijsspeedway kampioenschap individueel afgelopen week in Togliatti van start ging met de alles beslissende finalerondes bereiden de rijders zich nu voor op de wedstrijden in Shadrinsk. Aanstaande zondag en maandag staan deze afsluitende twee finales op het programma, op zo'n 1200 kilometer ten oosten van Togliatti.

Maandag zullen we dus weten wie gekroond zal worden als Russisch kampioen, maar ook de vijf startplekken voor het WK zullen dan worden ingevuld. Twee van deze rijders zullen direct hun weg moeten vervolgen naar het Finse Ylitornio waar de eerste WK Kwalificatie wordt gehouden op de zaterdag erna. Over de weg is het een ruime 3200 kilometer tussen beide ijsbanen.

Net als in Togliatti zal er in Shadrinsk ook weer een lokale wildcard in actie komen. Konstantin Kolenkin is hiervoor genomineerd, en zijn clubgenoten Yuri Oleynik en Maxim Sidorov zullen reserve staan. De wedstrijden starten om 09:00 Nederlandse tijd. Of er ook weer een LIVE stream wordt georganiseerd is nog niet bekend.

De startlijst:

1. Egor Myshkovets
2. Vladimir Bobin
3. Daniil Ivanov
4. Dmitry Bulankin
5. Alexei Ivanov
6. Dmitry Koltakov
7. Yevgeny Sharov
8. Dmitry Khomitsevich
9. Igor Kononov
10. Eduard Krysov
11. Sergey Karachintsev
12. Nikita Toloknov
13. Sergey Makarov
14. Nikolai Krasnikov
15. Igor Saidullin
16. Konstantin Kolenkin

Reserves:

17. Yuri Oleynik
18. Maxim Sidorov