Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
dinsdag 7 juli 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 18 maart 2012 om 23:11
Onder een stralende zon werd vandaag de derde ronde van de Golden Spike serie verreden in het Duitse Dresden. Het was een beetje apart om een ijsspeedway wedstrijd onder warme omstandig heden te bekijken, het was namelijk bijna 20 graden.

Doordat het zo warm was had de organisatie besloten om alle heats te laden verrijden met 3 rondes in plaats van de gebruikelijke 4 rondes. Een zeer verstandige keus omdat het ijs erg zacht werd door de zon die op de baan scheen. De baan in Dresden is namelijk niet overdekt.

Nederland had een rijder aan de start staan, namelijk Sven Holstein. Holstein stond de avond voor Dresden nog tweede reserve tijdens de IJsspeedway GP in Assen. Samen is hij met zijn monteur, Gert Watsing, in de nacht doorgereden naar Dresden. Holstein reed een sterke wedstrijd, helaas ging hij er in zijn derde heat vanaf, maar ondanks dat zat hij goed op de motor. Hij scoorde uiteindelijk 5 punten, wat resulteerde in een 12de plek.

Holstein was niet de enige rijder die vanuit Assen moest komen. De winnaar van vandaag, Dmitri Khomitsevich, en ook de nummer twee van vandaag, Franky Zorn hadden de trip van zes uurtjes moeten maken naar Dresden. Khomitsevich was de beste rijder van de dag, na de start was het meestal al gebeurt en kon hij zijn lijnen strak uit rijden. Hij won alle heats. Franky Zorn scoorde 14 punten, een punt moest hij afgeven aan Khomitsevich. Zorn reed een hele solide, sterke wedstrijd en eindigde op een tweede plek.

De nummer drie werd Pavel Tsjajka, hij scoorde 11 punten. Tsjajka was speciaal voor Dresden helemaal uit Rusland gekomen en had het erg naar zijn zin. Doordat hij een late aanmelding was moest hij zaterdag eerst de kwalificatie wedstrijd rijden in Dresden. Deze wedstrijd wist hij met overmacht te winnen, hij won alle heats.

Vitaly Khomitsevich, broer van Dmitri, kennen we natuurlijk van de GP wedstrijden in Assen, hij is meerdere malen in Assen aan de start geweest. Vitaly stond na vier heats op 10 punten, in zijn laatste heat stond hij aan de leiding tot zijn voorketting knapte en hij de drie punten op zijn buik kon schrijven. Hierdoor miste hij ook het podium.

Harald Simon had al niet zo'n beste avond in Assen tijdens GP 6. Helaas werd het voor hem alleen maar slechter in Dresden. Doordat hij zijn eerste motor kapot reed in Assen moest hij rijden op zijn tweede motor. Tot overhoop van ramp crashte hij hard in een verhiite strijd met Vitaly Khomitsevich. Simon was zelf redelijk oké, maar zijn motor maakte meerdere salto's door de lucht. Na deze crash, in zijn vierde heat, melde hij zich af voor de wedstrijd. Overigens wist hij wel zijn eerste drie heats te winnen.

Antonin Klatovsky zat er vandaag ook goed bij, totdat hij werd gediskwalificeerd toen hij tegen Franky Zorn aan reed tijdens hun strijd om de eerste plek. Klatovsky was nog wel zo vriendelijk om Zorn voor bij te laten bij de finish, maar hij werd toch gediskwalificeerd. Hij was het er niet mee eens en ging verhaal halen bij de referee. Toch kon Klatovsky zich in de uitslag vinden en trakteerde hij het publiek op zijn beroemde wheely (zie foto's).

De uitslag:

1. Dmitri Khomitsevich RUS (3 3 3 3 3) 15
2. Franky Zorn AUT (3 3 3 3 2) 14
3. Pavel Tsjajka RUS (2 1 2 3 3) 11
4. Vitaly Khomitsevich RUS (2 2 3 3 X) 10
5. Stefan Svensson SWE (3 3 2 1 1) 10
6. Harald Simon AUT (3 3 3 X -) 9
7. Per Olov Serenius SWE (2 0 1 2 3) 8
8. Stefan Pletschacher GER (1 1 2 0 3) 7
9. Max Niedermeier GER (1 2 2 2 0) 7
10. Antonin Klatovsky CZ (1 2 X 2 2) 7
11. Jan Klatovsky CZ (0 2 0 2 2) 6
12. Sven Holstein NL (2 1 X 1 1) 5
13. Grzegorz Knapp POL (0 0 1 1 2) 4
14. Thomas Wiest GER (1 1 X 0 1) 3
15. Charly Ebner jnr AUT (0 0 1 0 0) 1
16. Jouni Sepanen FIN (0 X X 0 1) 1
17. Charly Ebner snr AUT (1 0) 1