Afgelaste wedstrijden vanwege Corona
zondag 20 september 2020 U bent niet ingelogd (inloggen)
Geplaatst op: 1 januari 2016 om 14:25

De FIM heeft zojuist aangekondigd dat de World Speedway League vanaf dit jaar georganiseerd wordt door een promotor. De rechten voor dit kampioenschap zijn voor de komende 10 jaar gekocht door het Poolse bedrijf Team Player Management Co Ltd, afgekort TPM. Dit is het derde bedrijf in de baansport scene, na BSI en One Sport, die de rechten hebben over gekocht van de bond.

De World Speedway League is een redelijk nieuw kampioenschap van de FIM waarbij de beste vier speedway teams van de Wereld het tegen elkaar opnemen. Deze teams moeten zich via hun landelijke competitie (Polen, Engeland, Zweden en Denemarken) plaatsen voor deze unieke wedstrijd. Voor dit jaar staat de wedstrijd op de agenda voor 23 april, waar is nog niet bekend.

Door het inzetten van een promotor zal het kampioenschap een stuk aantrekkelijker en professioneler worden opgezet. Leuke bijkomstigheid is dat het prijzengeld ook flink is opgekrikt, en het nu niet meer een 'moetje' zal worden voor de rijders maar ook een leuke financiële bonus kan opleveren. Het winnende team krijgt namelijk €35.000, in totaal is er een prijzenpot van €75.000.