Richard Geyer wint in Jonsdorf - Buddy Prijs uit de wedstrijd gecrasht

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 11 januari 2016 om 17:49 Geplaatst op 11.01.2016 om 17:49

In Jonsdorf werd gistermiddag de tweede ronde van de Drift on Ice competitie van dit seizoen georganiseerd. De competitie bestaat uit drie wedstrijden, waarvan we de eerste wedstrijd een paar weken geleden in Freital aanschouwden. De afsluitende wedstrijd wordt eind februari in Dresden georganiseerd. Organisator is Ronny Weiss en zijn kornuiten van de MC Meissen. Weiss is naast organisator ook rijder, en wist de wedstrijd van Freital te winnen.

Weiss rijd samen met zijn stiefzoon Richard Geyer al jaren in de ijshockey hallen en zijn zonder twijfel de sterkte rijders op het ijs. Geyer wist alle heats te winnen, en ook in de finale was hij de snelste. Weiss ging deze keer als tweede naar het podium en Hynek Stichauer ging werd derde. De Tsjech werd ook in Freital derde.

Buddy Prijs rijd als enigste Nederlander in deze competitie en ging beduidend sneller rond als tijdens de eerste wedstrijd. In Freital reed Prijs zijn eerste wedstrijd in een ijshockey hal, en vooral de starts waren even wennen. Gistermiddag ging het al een heel stuk beter met twee tweede plekken in zijn eerste twee heats. Tijdens zijn derde heat ging het helaas mis toen de Oekrainer Stanislav Melnichuk in hem haakte en beide de controle verloren.

Melnichuk ging naar de ijsbodem, Prijs kon geen kant op en crashte rechtdoor in de schutting. Na deze crash was het over en uit voor de snelle man uit De Krim. Gelukkig liep het voor Prijs zelf allemaal goed af, zijn motor was er slechter aan toe met een verbogen voorvork en middenframe.

De volledige uitslag is terug te lezen via onze LIVE uitslagen pagina.