Daniil Ivanov gooit de overwinning weg in Berlijn!

Nieuwsbericht Geplaatst op zaterdag 5 maart 2016 om 21:25 Geplaatst op 05.03.2016 om 21:25

Daniil Ivanov ging vandaag weer als de brandweer tijdens het WK IJsspeedway, Grand Prix 5, in Berlijn. De gehele wedstrijd was hij ongeslagen, tot aan de laatste meters voor de finish. Ivanov verloor de grip en ging in de allerlaatste bocht van de finale de strobalen in. Hierdoor won Dmitry Khomitsevich alsnog z'n tweede GP van het jaar! Khomitsevich ging aanvankelijk aan de leiding, maar moest zich halverwege de race toch overgeven aan een razende Ivanov.

Het was weer een ouderwets avondje genieten van de Russische overmacht, met een Franky Zorn die zich steeds meer begint te mengen met het geweld uit het oosten. Zorn kwam net als alle eerdere GP's van dit seizoen tot aan de halve finale maar mist telkens net de aansluiting voor een finale kwalificatie. Alle vijf Russen kwamen natuurlijk weer tot aan de halve finales, daarbij kwamen nog Niklas Svensson en Jan Klatovsky die eindelijk de gashendel weer weet te vinden.

Klabo raakt voor de halve finale nog verstrikt in een heftige crash samen met Günther Bauer en Ove Ledstrom. De jonge Zweed verloor de controle, en werd deels overreden door de Tsjech. Bauer ging als gevolg ook nog onderuit. Gelukkig liep het allemaal goed af, en ook Ledstrom die met de ambulance van de baan werd gehaald, is er zoals het nu lijkt morgen gelukkig gewoon weer bij.

Voor de Duitse fans was er niet veel te juichen, als wist Bauer in zijn laatste heat toch nog een overwinning te pakken. Met zes punten mistte hij net de halve finales, Klatovsky scoorde evenveel punten maar was na terug telling van punten toch ietsje beter. Wildcardrijder Hans Weber had veel problemen met z'n materiaal en was totaal niet klaar voor de wedstrijd.

Max Niedermaier kwam ook in Berlijn weer in actie nadat Manfred Seifter zich afmeldde van de wedstrijd. Z'n knieblessure die hij in Almaty op liep is nog niet genezen en hij moest in Berlijn verstek laten gaan. Overigens had Seifter sowieso geen rustige voorbereiding voor de wedstrijd kunnen hebben want zijn racebus staat nog aan de grens in Wit-Rusland. De douane schijnt nogal moeilijk te doen omdat de coureur zelf met het vliegtuig naar huis is gegaan. Zijn materiaal is echter wel weer veilig in Oostenrijk, met dank aan z'n maatje Zorn.

Het GP-seizoen is na de vijfde GP-wedstrijd halverwege, en we zien nog steeds Koltakov bovenaan de tussenstand. De voorsprong is echter wel met een puntje afgenomen waardoor Ivanov steeds dichterbij komt. Morgen gaat het WK verder met de zesde wedstrijd!

De volledige uitslag is terug te lezen via onze LIVE uitslagen pagina.