5-6-7 april 2024 - IJsspeedway Heerenveen

Tickets

Franky Zorn bijna in de finale tijdens GP6 in Berlijn!

Nieuwsbericht Geplaatst op maandag 7 maart 2016 om 19:43 Geplaatst op 07.03.2016 om 19:43

De spanning was gistermiddag om te snijden tijdens GP6 Berlijn, wat een wedstrijd! De Russen gingen zoals elke GP weer tekeer als hun leven ervan af ging, daarbij zagen we een ontketende Zorn die het publiek op de banken bracht. Zorn kondigde zaterdagavond na GP5 al aan om zondag te gaan knallen, en dat deed hij!

Het scheelde helemaal niets of Zorn plaatste zich voor het eerst dit seizoen voor de grote door de Russen gedomineerde finale heat. Tijdens de halve finale reed de Oostenrijker voor een ruime drie rondes op plek twee met achter hem een razende Igor Kononov die van alles probeerde om binnendoor te komen. In de laatste bocht ging de Rus alsnog Zorn voorbij en zagen we wederom een compleet Russische finale.

Kononov wist vervolgens de finale te winnen, en daarmee zijn tweede GP-overwinning  van het seizoen te pakken. Dmitry Khomitsevich werd tweede en Daniil Ivanov ging als derde naar het podium. Niet de leider van de tussenstand, Dmitry Koltakov, maar rookie Egor Myshkovets kwam ook tot aan de finale en werd vierde. Koltakov verspeelde zijn voorsprong door in zijn halve finale te crashen.

Stefan Svensson wist overigens tijdens die halve finale aanvankelijk de leiding te pakken, en deze even vast te houden. De veteraan weet zich nog altijd te mixen met de toprijders en is na Zorn de beste niet Russische rijder in de tussenstand. In deze tussenstand maken de Russen het nu wel heel erg spannend. Koltakov staat ondanks dat hij nog geen enkele GP heeft gewonnen nog steeds aan de leiding met inmiddels 100 punten!

Ivanov volgt Koltakov op een puntje achterstand met 99 punten, daarna zien we Kononov en Khomitsevich met beide 98 punten. Het WK is net over de helft en het kan bijna niet dichter bij elkaar liggen. Met nog vier GP's te gaan, aankomend weekend Assen en volgende week in Inzell, is het onmogelijk om te voorspellen wie er dit jaar met de Wereldtitel van door gaat!

De volledige uitslag is terug te lezen via onze LIVE uitslagen pagina.